Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Jakbosson har skadeproblem inför matchen mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Frågetecken kring svenska anfallsstjärnan Sofia Jakobsson

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson, som inte kom till spel i EM-premiären mot Nederländerna, är fortsatt skadad.

– Hon har lite känning i baksidan, så det finns tveksamheter kring hennes status, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Dagen innan Sveriges andra gruppspelsmatch där Schweiz står för motståndet meddelade förbundskapten Peter Gerhardsson att Sofia Jakbosson inte är hundraprocentig.

– Hon har lite känning i baksidan så att det finns tveksamheter kring hennes status. Vi får se i morgon, men skulle det bli så att hon inte kan spela så tappar vi ju en av våra snabbaste djupledsspelare, säger Gerhardsson.

Fotbolls-EM

Trots att Jakobsson troligen uteblir, så har Gerhardsson ett mycket bättre läge än Schweiz som tappat mängder med spelare på grund av en utbredd magsjuka i truppen.

– Vi är ju 23 spelare, har man någon borta så får vi hantera det. Jag kan inte sitta här (och klaga reds. anm.) när Schweiz har det som de har, även om det är deras problem.

Mer glädjande för Gerhardsson är att Stina Blackstenius och Jonna Andersson, som utgick med kramp i EM-premiären, är i full träning.

Sveriges match mot Schweiz sänds i SVT med matchstart 18:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet