Fotbollsjournalisten Johanna Frändén om Neymars rasismanklagelser Foto: Bildbyrån

Frändén om Neymars rasismanklagelse: ”Många misstänker att han blivit drabbad”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsjournalisten Johanna Frändén rapporterar om läget i den franska fotbollen och reaktionerna i landet efter matchen mellan PSG och Marseille som urartade i går.

– Neymar kommer med en ganska allvarlig anklagelse där ord står mot ord och vi har nog inte sett det sista av den här än, säger Frändén till SVT Sport.

– Många misstänker att han har blivit drabbad då reaktionen från Neymars sida har varit spontan, väldigt arg och att han verkar uppriktig.

Rasism på fotbollsplanen mellan spelarna är inget som är vanligt i Frankrike där man ser allvarligt på händelsen. Landets problem har snarare visat sig på en högre nivå. Bland annat nämner Frändén skandalen där PSG:s talangscouter använde sig av någon form av rasprofilering när man letade efter unga, lovande spelare.

Hör Johanna Frändéns rapport i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.