Frändén: ”Oväntad matchvinnare”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike var på väg mot ett premiärfiasko mot Rumänien. Då klev Dimitri Payet fram och avgjorde med ett drömmål: ”En oväntad matchvinnare”, säger SVT Sport-experten Johanna Frändén.

Frankrike är en av förhandsfavoriterna att vinna EM, men någon enkel premiärmatch mot Rumänien blev det inte.

– Frankrike hade stora problem, inte minst med att de inte hade någon bredd i sitt spel. Men det är starkt att de lyckas få med sig de här tre poängen trots att man inte kommer upp i den kapacitet som de kan spela på, säger SVT Sport-experten Daniel Nannskog.

Fotbolls-EM

Men det här kan ha varit den perfekta starten för Frankrike menar Johanna Frändén.

– Det är klart att Frankrike hade kunnat vinna med tre-fyra bollar och allting hade varit frid och fröjd. De hade fått lite hybris och allting hade dragit iväg. Nu blev det en pärs och vi såg hur förlösade det här målet blev.

Att det var just Dimitri Payet som skulle stå för det avgörande målet var på förhand ingen självklarhet.

– En oväntad matchvinnare skulle man kunna säga. Han var inte alls given i startelvan och det var egentligen den sista positionen som det var lite tveksamheter kring, säger Johanna Frändén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet