Italien vann med hela 5-1 i öppningsmatchen mot Italien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frankrike krossade Italien

Frankrike imponerande stort i premiärmatchen mot Italien. Det franska laget var överlägset i första halvlek och gjorde fem mål och tog sen hem segern i matchen med 5-1.

– Det här året vill vi verkligen visa att vi kan göra något bättre, säger Kadidiatou Diani efter matchen.

Frankrike ses som en av de stora favoriterna till att vinna EM i England. Och i premiärmatchen mot Italien imponerade det franska laget stort.

Frankrike fick en drömstart på matchen. Efter åtta minuters speltid fick man bollen till skänks efter en svag rensning av italienska försvaret. Bollen hamnade hos Grace Geyoro som kunde sätta 1-0. Tre minuter senare slog Frankrike till igen och utökade till 2-0 genom Marie-Antoinette Katoto.

Hattrick av Geyoro

Men Frankrike nöjde sig inte där och spelade ut Italien. I den 38:e minuten kom matchens snyggaste mål. Delphine Cascarino drog från långt håll och utökade ledningen med ett riktigt drömmål. Strax därefter kom nästa mål. Geyoro löpte sig fri och lurade den italienska målvakten och kunde sen rulla in 4-0 i öppet mål.

Men Geyoro och Frankrike skulle slå till en gång till innan paus. Efter ett inlägg från Toletti sköt in PSG-spelaren in 5-0 till Frankrike och fullbordade därmed sitt hattrick.

– Jag är så glad, det är första gången jag gör hattrick så jag är väldigt glad, säger Geyoro efter matchen.

I andra halvlek blev Italiens lagkapten Sara Gama först utvisad efter en tuff tackling. Men VAR-rummet granskade situationen och friade Gama som fick spela vidare. I slutet av matchen fick Italien in ett tröstmål när Martina Piemonte nickade in slutresultatet 5-1.

En imponerande seger av EM-favoriten Frankrike.

– Vi vet att folk alltid säger att vi är favoriter och att vi inte vinner. Men det här året vill vi verkligen visa att vi kan göra något bättre, säger Kadidiatou Diani.