Stephanie Frappart. Foto: Bildbyrån

Kvinnan som dömer herrarnas supercup: ”Visar att det är möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Stéphanie Frappart dömer onsdagens supercup mellan Liverpool och Chelsea – ett uppdrag hon ser fram emot.

– Unga tjejer kommer att se mig på tv och veta att det här är möjligt, säger hon enligt The Guardian.

På onsdag möts Liverpool och Chelsea i europeiska supercupen efter att ha vunnit Champions League respektive Europa League.

Inför matchen har mycket handlat om Stéphanie Frappart, som blir den första kvinna att döma en herrmatch av den här kalibern.

Tidigare har Uefa-presidenten Aleksander Ceferin sagt att han hoppas att det inspirerar flickor och kvinnor världen över. Nu uttalar sig Frappart själv.

– Unga tjejer kommer att se mig på tv och veta att det här är möjligt. Jag hoppas att det motiverar dem att jaga sin livsuppgift. Det är en sann ära att visa att det är möjligt, säger hon enligt The Guardian och fortsätter:

– Pressen är annorlunda. Jag vet att många vill se hur det går för mig.

Fransyskan kommer att assisteras av Manuela Nicolosi och Michelle O'Neal, samtidigt som rutinerade herren Cuneyt Cakir är fjärdedomare.

Frappart är 35 år och dömde finalen i dam-VM mellan USA och Nederländerna samt en fransk ligamatch för herrar mellan Amiens och Strasbourg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.