Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska fotbollförbundts ordförande Fredrik Reinfeldt vill se VAR i allsvenskan. Foto: Bildbyrån/SVT

Fredrik Reinfeldts tydliga besked om VAR: ”Det här är vår framtid”

Uppdaterad
Publicerad

VAR eller inte VAR i allsvenskan?

Det är en fråga som debatterats rejält den senaste tiden.

Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt är tydlig i sin åsikt.

– Jag får väl stå för det: jag tror att det här är vår framtid, säger han.

Svenska fotbollförbundets styrelse meddelade i maj att de ska utreda frågan om VAR i allsvenskan ytterligare, och att det inte kommer att fattas något beslut om det omdiskuterade videogranskningssystemet – som finns i 37 av 55 europeiska högstaligor – i år.

– VAR är vår framtid, men jag vill att vi ska se det så mycket tillsammans som det går, för man blir aldrig helt överens, säger SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt i SVT:s ”I huvudet på Fredrik Reinfeldt”.

”Börjat med att säga nej”

Reinfeldt uttrycker även en viss frustration kring – som han ser det – hur enkelt många kritiker till VAR har skaffat sig sina åsikter.

– Flera har ju börjat med att säga nej. Det finns inte en lång utredning, utveckling och diskussion. Utan först är det nej, sen vet jag inte...

”Hela fotbollens fråga”

Ett flertal allsvenska klubbar har årsmötesbeslut på att arbeta emot ett införande av VAR, men Reinfeldt anser att frågan rör fler än de allsvenska klubbarna.

– För mig är VAR hela fotbollens fråga. Det är inte några klubbar som har hand om det här. Det är hela det uppväxande släktet, alla de som vill något inom fotbollen. Det är hela publikens fråga, inte bara några få supportrar. Alla har rätt att vara med och tycka och förstå och vilja något kring VAR, säger han.

Se hela ”I huvudet på Fredrik Reinfeldt” nedan.

I huvudet på: Fredrik Reinfeldt 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.