Trelleborg jublar. Foto: Bildbyrån

Trelleborg sköt upp Dalkurds firande

Dalkurd får vänta med att fira allsvensk plats. Efter 2-2 mellan Frej och Trelleborg har skåningarna fortfarande en liten chans att komma ikapp tabelltvåan.

Trelleborg var piskat att ta poäng för att inte släppa den andra direktplatsen till allsvenskan till Dalkurd.

Men efter 2-2 i Täby lever tabellen fortfarande. Dalkurd, med två matcher kvar att spela, ligger just nu på 54 poäng. Tre poäng bakom skuggar Trelleborg med en match mer spelad. TFF är som sämst klara för kvalspel.

Borlängelaget kan säkra den allsvenska platsen vid poäng i morgon mot Gais. Annars väntar en avgörande match i sista omgången mellan just Dalkurd och Trelleborg.

Frej rivstartade

Kvällens möte blev svängigt, och TFF såg stundals tagna ut av stundens allvar.

Redan efter tre minuter kunde Frej ta ledningen. Philip Wiström hittade in med bollen i straffområdet och Martin Falkeborn kunde ohotad placera bollen i mål med en behärskad bredsida.

Trelleborg kom tillbaka

Trelleborg spelade upp sig i i slutet av halvleken och pressade ner Frej. Strax efter paus kom kvitteringen. Efter en hörna dök Marcus Pode upp i bortre delen av straffområdet och kunde dundra in 1-1.

Tabellen fortsatte att leva ett dramatiskt liv under andra halvlek. Frej gick upp i ledningen genom ett självmål, innan Trelleborgs Zoran Jovanovic kunde kvittera efter ett vackert anfall – ett resultat som stod sig tiden ut.