Frida Östberg: ”Spela Hurtig i semifinalen”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag klockan 21 spelar Sverige semifinal i fotbolls-VM mot Nederländerna. Ett litet orosmoln är att Fridolina Rolfö är avstängd sedan hon dragit på sig sitt andra gula kort mot Tyskland. Då vet SVT Sports expert Frida Östberg vem hon vill se istället.

– Av det jag har sett på träningen så har Madelen Janogy inte sett glödhet just nu så jag skulle nog välja att köra på Lina Hurtig.

Ett tänkbart scenario är att balansera laget mer defensivt mot Nederländerna, men det tror inte Östberg att förbundskapten Peter Gerhardsson kommer göra.

– Väljer man att spela mer defensivt så kommer man att spela med Jonna Andersson, men jag tror att man kommer att byta rakt av med Lina Hurtig. Hon har bra fart och kan utmana en mot en, säger experten.

Östberg tror också att Nederländernas spelsätt passar Sverige.

– För det första så tycker jag att Nederländerna har sett lite trötta ut nu i slutspelsmatcherna och då man är ett lag som Nederländerna som verkligen vill ha mycket boll så öppnar det upp mycket för Sveriges omställningsspel. Jag ser stora fördelar för Sverige.

Det rapporteras också om en harmonisk blågul trupp som är på plats i Lyon.

– Självförtroendet är allt i det här sammanhanget. Att våga tro på sig själv och laget. Det är bara att njuta och gå ut och köra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.