Foto: Bildbyrån

Frida Östberg: ”Måste ställa högre krav”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog en enkel 5–1-seger mot Thailand.

Men SVT:s expert Frida Östberg var inte helt nöjd med det svenska spelet.

– Att Sverige skulle vinna räknade man med, men jag tycker att vi kan förvänta oss mer, säger hon.

Efter en fin första halvlek med tre mål gick tempot ner i den andra när Sverige slog Thailand och avancerade vidare till åttondelsfinal.

Men trots tre poäng och fem mål  framåt tycker SVT:s expert Frida Östberg att det finns saker att vässa på inför gruppfinalen mot USA på torsdag.

– Den andra halvleken var rätt sömnig. Man måste kunna ställa högre krav på det svenska laget. Jag har full respekt för att det är varmt, men jag ville ser mer engagemang och delaktighet kring bollhållarna, säger Östberg.

– De blev lite passiva i andra halvlek när de kände att de hade ett mentalt övertag. Men man kan inte jämföra Sveriges match mot Thailand med USA:s för i mina ögon är Sverige ingen guldkandidat.

Östberg föredrar Kanada

Nu väntar regerande världsmästaren USA i gruppfinalen på torsdag kväll. Förlust där innebär en tuff åttondelsfinal mot antingen Nederländerna eller Kanada.

– Då ser jag hellre att det blir Kanada. Jag tror att Nederländerna kan gå riktigt långt för de har en annan spetskompetens i sin offensiv. De har fart, kombinationsspel och individuell skicklighet.

VM

Sverige logo

Sverige

5 - 1

Thailand logo

Thailand

Allianz Riviera, Nice
Publik: 9354
Domare: Salima Mukansanga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.