Kif Örebro tar emot FC Rosengård hemma. Foto: SVT

Fridas guide: ”Rosengård vinner med 2-0”

Uppdaterad
Publicerad

Guldjagande FC Rosengård har inte råd att tappa poäng mot tabelljumbon Kif Örebro. SVT-experten Frida Östberg tror att skånskorna vinner med 2-0. Du ser matchen direkt i SVT i dag. Här läser du Fridas guide till matchen.

Det här laget vinner

”Rosengård ska vinna över Örebro eftersom de är ett bättre lag. Rosengård har haft lite svårt att få spelet att lossna och periodvis känns det kantigt. Jag tror de vinner matchen, trots att de har en stukad trupp och att deras landslagsspelare kanske är lite trötta efter VM-kvalet mot Kroatien.”

Håll koll på

”Håll ett öga på om comebackande Marie Hammarström får chans att kliva in och briljera med sin vänsterfot.

Så slutar matchen

”Rosengård vinner med 2-0.”

Därför åker Kif Örebro ur

”Örebro kommer tyvärr inte att klara sig kvar som de spelar i dag. De har många rutinerade spelare, men alldeles för många i luften istället för på marken för att kunna utnyttja dem på bästa sätt.”

”Jag undrar också om deras taktiska struktur passar deras spelarkvaliteter och så funderar jag över deras lägstanivå. Hur ser träningsmängden ut?”

Ella Masar är Rosengårds främsta målskytt med tio mål. Foto: Bildbyrån

Därför vinner Linköping SM-guld

”Jag tror att Linköping tar hem guldet trots att de har tappat många etablerade spelare – och ledare på planen. Rosengård får jobba för att hitta rytmen i sitt spel och har den här hösten en ytterst tunn trupp.

”Jag väntar fortfarande på att få se Rosengårds offensiva spelare hitta målet. Glöden syns inte lika starkt som tidigare, men de får gärna bevisa att jag har fel.”

Så ser du matchen i SVT

12.55 Kif Örebro-Rosengård SVT1 och SVT Play

Kommentator: Chris Härenstam

Expert: Daniel Nannskog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.