Arkivbild. Fridolina Rolfö. Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö klar för Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart.

Fridolina Rolfö 27, lämnar Wolfsburg för Champions League-mästarna Barcelona.

– Jag vill testa en ny liga och en ny fotbollskultur, säger Rolfö till SVT Sport.

Svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö har stått för tre mål och en assist på 14 matcher i Wolfsburg den här säsongen. En klubb som 27-åringen spelat för de två senaste åren. Dessförinnan tillhörde hon Bayern München.

Men nu lämnar landslagsstjärnan Tyskland för spel i Spanien och storklubben Barcelona – som i mitten av maj tog hem Champions League-titeln.

– Det känns som en bra klubb, de har gjort otroligt bra resultat, vunnit CL. Jag gillar spelidén de har och sättet de spelar på. Det känns otroligt kul att få ansluta till ett sådant fotbollslag, säger Rolfö till SVT Sport och fortsätter att berätta varför hon skrev på för Barcelona.

– Jag ville testa en ny liga och en ny fotbollskultur och jag tror att det kommer bli en ganska stor skillnad från det tyska sättet. Förhoppningen är att kunna utvecklas som fotbollsspelare och även som människa.

Vad var det som lockade mest med Barcelona?

– Det är ett så otroligt bra fotbollslag. Jag tror och hoppas att det finns möjligheter att vinna titlar i ett sådant lag. Jag tror att jag kommer kunna passa in i det spelsystemet. Jag tror att jag skiljer mig lite från deras typ av spelare och jag tror att jag kommer kunna bidra mycket till fotbollslaget.

Rolfö har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2023.

KLIPP: Rolfö nickar in returen (5 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.