Fridolina Rolfö lämnar Bayern München. Foto: Bildbyrån/Instagram

Fridolina Rolfö lämnar Bayern München: ”Min största resa”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö lämnar storlaget och Champions League-semifinallaget Bayern München.

Landslagssvenskans kontrakt löper ut och det blev alltså ingen förlängning. Hon har tidigare avfärdat att komma tillbaka till Sverige.

”I dag spelar jag min sista hemmamatch för klubben. Detta har varit min största resa, jag älskade varje ögonblick på planen”, skriver Fridolina Rolfö på Instagram.

Landslagsforwarden Fridolina Rolfö har haft en skadefylld säsong i Bayern München. Till sist har hon ändå kommit tillbaka och var med från start när Bayern München åkte ut i Champions League-semifinalen mot Barcelona.

”I dag spelar jag min sista hemmamatch för klubben. När jag kom hit visste jag inte vad jag hade att förvänta eftersom det var min första tid utomlands. Men det blev min största resa. Jag älskade varje ögonblick på planen”, skriver hon på Instagram.

”Jag kommer aldrig glömma er”

”Jag vill ge ett speciellt tack till klubben, våra fantastiska fans och så klart mina otroliga lagkamrater. Jag kommer aldrig glömma er”, fortsätter hon.

I ett sms till SVT Sport meddelade Rolfö att hon i dagsläget inte kan kommentera mer än det hon delgivit på Instagram.

Under eftermiddagen blev hon sedermera tvåmålsskytt när Bayern München besegrade Freiburg med klara 3-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.