Fridolina Rolfö skrev nyligen på nytt kontrakt med Barcelona Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö tvåmålsskytt – bakom Barcelonas seger

Barcelona öser på i den spanska ligan. Fridolina Rolfö stod för två av målen när klubben vann med 4–0 mot Valencia och utökade serieledningen.

Barcelona fick en kanonstart på matchen mot Valencia och ledde med 3–0 efter 22 minuter. Fridolina Rolfö inledde målskyttet redan efter tre minuter när hon sköt in 1–0 i högerkrysset efter ett inspel från Asisat Oshoala.

Den dubbla Diamantbollen-vinnaren gjorde även 3–0 när hon stötte in en retur från nära håll, hennes femte fullträff för säsongen. I början av den andra halvleken satte Aitana Bonmatí slutresultatet 4–0.

Segern var Barcelonas 17:e raka i ligaspelet och laget leder tabellen före Levante, dock kan Real Madrid ta över andraplatsen under onsdagskvällen. Den 29-åriga svenska landslagsanfallaren har spelat i Barça sedan sommaren 2021 och förlängde nyligen sitt kontrakt med klubben till sommaren 2026.

Närmast på söndag ställs Barcelona mot Real Betis.