Foto: Bildbyrån

Fyra Milanspelare straffas – bötfälls efter hån av rivalen

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics Milan och fyra av svenskens lagkamrater spelare bötfälls av det italienska fotbollsförbundet.

Anledningen? I samband med firandet av ligatiteln ska man ha hånat stadsrivalen Inter, enligt Reuters.

För klubbens del landar bötesbeloppet på ungefär 120 000 kronor. På spelarfronten tvingas mittfältaren Sandro Tonali, målvakten Mike Maignan och försvararen Theo Hernandez betala ungefär 40 000 kronor vardera. Den fjärde spelaren, Rade Krunic bötfälls med ett belopp motsvarande 50 000 kronor. Det skriver Reuters.

Hernandez och Krunic straffas för provokativa och vulgära ramsor om Inter och för att ha visat upp en nedsättande banderoll mot rivalen. Uppvisandet av samma banderoll ska Maignan också ha varit inblandad i. Tonali var under firandet iklädd i tröja med väldigt provokativa och vulgära förolämpningar av Inter.

Zlatan Ibrahimovic var med under titelfirandet, som ägde rum tidigare i maj då Milan säkrade seriesegern. Det är oklart om det blir en fortsättning för svensken i den italienska storklubben till kommande säsong. Avtalet med de rödsvarta gick ut i går, torsdag.

KLIPP: Här möter Milan fansen: ”Det största som hänt i mitt liv” (23 maj 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan och hans Milan mötte fansen hemma i Milano. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.