Gais Mahmoud Eid flyger högt mot Falkenberg. Foto: Bildbyrån.

Gais rivstart gjorde att laget slapp kval

Gais avgjorde bortamötet med Falkenberg innan det ens gått sex minuter. Då hade man gått fram till 2-0, vilket stod sig matchtiden ut, och slapp ett nervkittlande kval för att få stanna kvar i superettan.

– Det var skönt att avsluta på det här sättet. Vi kontrade på dem istället för att skulle kontra på oss. Jag är jävligt stolt över killarna och deras insats. Det ska bli oerhört skönt med semester, säger Gais lättade tränare Bosko Orovic till C More.

På slutet sjöng den tillresta klacken: ”SM-guld, SM-guld” och bengalerna glödde medan FFF-fansen kontrade med: ”Vi är tillbaka, vi är tillbaka”.

Falkenbergsspelarna, tagna av den tysta minuten för den tolvårige pojken, var inte alls med när matchen blåstes igång någon minut försenad av bengalrök från den stora tillresta Gais-klacken.

Första målet för säsongen

Efter den första hörnan vräkte Marcus Bergholtz in 1-0 från nära håll. I den sjätte minuten utökade Leonard Pllana till 2-0 med ett hårt pressat skott utifrån.

– Det var jätteviktigt och jag har haft tufft med att göra mål men det kom i rätt match, säger Pllana efter sitt första mål för säsongen.

Kort därefter hade Gais även en boll i ribban.

Pllana var även och täckte vid eget mål när de flesta på arenan antecknat ett reduceringsmål för Falkenberg.

Dagens stora förlorare var Värnamo som blev kvar på sin kvalplats efter att ha förlorat den direkt avgörande matchen mot Frej i Täby med 0-1. I slutet av den första halvleken lurade Mattias Bouvin med sig bollen från högerkanten, tog ett par steg in i banan, och sköt via en Värnamoback segermålet för Frej.