Gaisspelarna jublar efter den sena kvitteringen i derbyt mot Öis. Foto: Bildbyrån.

Galen målfest i derbyt – Gais kvitterade i sista sekunden

Gais reste sig på nio och hämtade igen tvåmålsunderläge mot Göteborgs-konkurrenten Öis. Ajdin Zeljkovic fullbordade kvitteringen till 4-4 i den absolut sista sekunden med sitt första mål för säsongen.

13 310 personer På Gamla Ullevi bjöds på hela åtta mål i ett helt galet derby mellan Gais och Örgyte.

Matchen började explosionsartat. Redan efter 38 minuter ledde Öis med 3-1 och såg ut att gå mot en betyggande seger, men redan innan paus hade Gais reducerat.

Daniel Paulson sköt 4-2 för Öis i den 80:e minuten och återigen var de grönsvarta hemmalaget i tvåmålsunderläge.

Men Bosko Orovics mannar i Gais reste sig på nio.

Jesper Westermark nickade in reduceringen till 4-3 och därefter tryckte Gais på.

Domarna signalerade för sex stopptidsminuter – det var exakt så som de behövde.

I den absolut sista sekunden, i en tilltrasslad situation framför mål, tryckte Ajdin Zeljkovic in 4-4 och fullbordade ett galet slutresultat inför mängder av firande Gais-supportrar.