Arsenal firar vändningen mot Tottenham i Londonderbyt. Foto: Bidlbyrån

Galna vändningen i Londonderbyt

Tottenham besegrar nästan aldrig Arsenal på bortaplan.

I dag upprepade sig historien när Gunners vände 1-2-underläge till seger 4-2 i den andra halvleken.

Derbyt kantades av känslor, bråk och ett rött kort.

Tottenham kommer från en magisk vecka med segrar mot Chelsea och Inter inom loppet av några dagar.

Men i Londonderbyt mot Arsenal tog segertåget stopp.

Pierre-Emerick Aubameyang gav Gunners ledningen från straffpunkten redan efter tio minuter, men innan halvtidsvilan hade Tottenham vänt till ledning efter mål av Eric Dier och Harry Kane.

Dubbla byten

I samband med Diers kvitteringsmål hyschade han mot hemmapubliken och kalabalik utbröt när ett par Arsenalspelare klev fram och markerade att målgesten inte var okej.

I den andra halvleken gjorde Unai Emery två tidiga Arsenalbyten och kastade in Alexandre Lacazette och Aaron Ramsey i leken.

Det slutade i succé.

Aubameyang kvitterade efter knappa timmen och en stund senare fullbordade Lacazette vändningen med ett placerat skott utifrån. Lucas Torreira satte sedan spiken i kistan till 4-2. En stund senare tog Tottenhamspelaren Jan Verthongen ett rött kort efter en sen tackling.

Senast Tottenham vann ett derby mot Arsenal på bortaplan var 2010.