Gerhardsson: ”En av de konstigaste matcherna jag spelat”. Foto: Bildbyrån

Gerhardsson: ”Kanske det bästa vi har gjort någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson var ett enda stort leende efter att Sverige nästan bragdartat slagit England med 2-1 i VM:s bronsmatch.

– Som vi spelade fotboll i första halvlek, det var kanske det bästa vi har gjort någonsin, säger han till SVT Sport.

Sverige fick två riktigt tunga skador i matchen mot England – stjärnorna Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani.

Sverige lyckades dessutom rädda två skott på mållinjen, speciellt räddningen från Nilla Fischer i matchens sista minut på Lucy Bronzes skott.

Men efter allt drama var det ändå Sverige och Peter Gerhardssons lag som stod som segare.

– Vilken match, det måste ha varit dramatik på absolut högsta nivå, sammanfattade förbundskaptenen efteråt på typiskt Peter Gerhardsson-vis.

Vad säger du om er drömöppning med 2-0?

– Som vi spelade fotboll i första halvlek, det var kanske det bästa vi har gjort någonsin och det gör vi i den sjunde och sista matchen, säger Gerhardsson och tillägger:

– Sedan någonstans, som England spelade första halvtimmen, där var de nog inte nöjda med sitt spel. Så att de skulle lyfta sig någon gång under matchen det räknade jag med.

När förbundskaptenen får möjlighet att sammanfatta sitt lag som tog sig hela vägen till bronset, ler han stort:

– Vi har 23 spelare tillgängliga i dag och vi har under den här tiden ihop skapat en bredd som gör att spelare kan spela slutspel och även bronsmatch. Man kan ha hur mycket planer som helst, men det är spelarna som är nyckeln bakom det här. De ha från början varit taktiskt skickliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.