Gerhardssons kritik mot nomineringarna till världens bästa spelare Foto: Bildbyrån

Gerhardssons kritik: ”Jag hade tagit med henne”

Publicerad

Under tisdagen tog hon emot Diamantbollen och utsågs till årets försvarare under Fotbollsåret 2020.

Men när Fifa under onsdagen släppte sina nomineringar till världens bästa spelare, var Magdalena Erikssons namn inte med.

– Om jag hade fått välja hade jag tagit med henne, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Under tisdagskvällen uppmärksammades landslagsförsvararen Magdalena Erikssons prestationer på kanske största svenska sätt. För första gången tilldelades hon titeln årets bästa spelare genom Diamantbollen och tog även hem titeln som årets bästa försvarare.

Med sin betydande roll i Chelseas försvar hade man kanske trott att hon skulle prisas även utanför Sveriges gränser. Men när Fifa under ondagen släppte sina nomineringar till världens bästa spelare stod hennes namn inte med.

– Men hon borde ha… Om jag hade fått välja hade jag tagit med henne, men det fick jag inte, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

”Om jag hade fått välja hade jag tagit med henne”

Gerhardssons argument ligger i den väldiga utveckling han sett Eriksson göra i år, både i klubblaget och landslaget. Han minns särskilt tillbaka på en match han såg i London mellan Arsenal och Chelsea i januari i år.

– Man (Chelsea) mötte Vivianne Miedema, som kanske rankas bland världens bästa forwards. Och hon (Magda) fullständigt tog bort henne, säger han.

Och Gerhardsson tror att vi bara har fått se början av hennes utveckling, att hon inte är klar och att det finns fler steg att ta.

– Vissa spelare växer av att få förtroendet och Magda är en sådan spelare.

”Hon fullständigt tog bort henne”

Ett svenskt namn som stod med på Fifas lista men under kategorin världens bästa målvakt var Hedvig Lindahl, som blygsamt tackade för nomineringen.

”Ja, det var inte illa! Tack :)”, skriver Lindahl på Twitter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer