San Siro utan publik. Nu verkar det inte bli någon match i Europa League på torsdag. Foto: TT

Getafe vägrar åka till Italien och mötet med Inter

Uppdaterad
Publicerad

Getafe kommer inte att resa till Italien för att spela Europa League-matchen mot Inter på torsdag på grund av coronavirusets utbrott.

– Om vi måste förlora mötet, så gör vi det, säger ordföranden Angel Torres till radiokanalen Onda Cero.

All sport i Italien, inklusive Serie A-fotbollen, har stoppats fram till den 3 april, men Champions League och Europa League ligger under Uefas befogenhet.

– Vi har bett Uefa att se efter ett alternativ för att inte behöva spela i Milano. Vi vill inte resa till epicentrum av coronavirusets utbrott. Vi kommer inte under några omständigheter att riskera vår hälsa. Om ingenting förändras i morgon (onsdag), så kommer Getafe inte att resa till Italien, säger Angel Torres.

Coronapandemin

Skulle spelats bakom stängda dörrar

Matchen mellan Inter och Getafe är den första matchen i åttondelsfinalen i Europa League och ska spelas på San Siro bakom stängda dörrar.

De italienska och spanska spelarföreningarna har gått ihop i ett uttalande där de uppmanar Europeiska fotbollförbundet (Uefa) att skjuta upp matcher mellan lag från de två länderna.

”Resorna mellan Italien och Spanien kommer att blir mer komplicerade och farliga de kommande veckorna”, står det bland annat i uttalandet.

Hela Italien, med över 10 000 fall av det nya coronaviruset covid-19, är satt i karantän och de 60 miljoner invånarna uppmanas att stanna hemma.

Många flygbolag har avbrutit sina resor till Italien och det finns inga direktflyg mellan Spanien och Italien från den 11 till den 25 mars. Spanien har nästan 1 700 bekräftade fall av viruset.

3 tips: Bota din corona-oro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet