Gif Sundsvall tog poäng mot AIK

En viktig poäng för GIF Sundsvall i bottenstriden.

Och två tappade poäng i toppen för AIK.

– Sundsvall gör det bra, vi får inte riktigt tag på dom. Vi hade önskat ett bättre resultat, säger AIK:s Henok Goitom till C More.

Första halvlek slutade mållöst, men med två riktigt heta målchanser. Redan i den nionde minuten fick Peter Wilson chansen att ge Sundsvall ledningen när han kom loss i djupled, men lobben gick precis utanför.

I den 28:e var det istället riktigt nära att Johan Blomberg satte dit 1-0 för gästerna, men William Eskelinen i mål fick ut en fot och räddade hemmalaget.

Eskelinens första nolla i allsvenskan

Andra halvlek var inte roligare än den första. AIK stod för några halvchanser, och Sundsvall såg ut att vara nöjda med en poäng. Henok Goitom var nära att peta in en boll på hörna, men istället för mål resulterade försöket i ny hörna.

Simon Thern fick byta in med 20 minuter kvar och testade Eskelinen, men målen uteblev. Eskelinen fick hålla nollan för första gången i Allsvenskan, och matchen slutade 0-0.

Nöjdast med resultatet var helt klart hemmalaget som drygade ut avståndet till bottenlagen. Giffarna har nu tre poäng ner till J Södra på kvalplats.