Det blir ingen fortsättning i Gif Sundsvall för Linus Hallenius. Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvall dumpar Linus Hallenius – lagkamraterna chockade: ”Helt fel”

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall dumpar klubbikonen Linus Hallenius.

För SVT Sport berättar 34-åringen att han är chockad och flera spelare i truppen är tagna och tycker att beslutet av klubben är helt fel.

– Jag tycker att det är ett helt fel beslut, säger en spelare i laget.

Gif Sundsvall höll sig kvar i superettan med nöd och näppe den här säsongen. Till kommande säsong ska man kapa budgeten med 4,5 miljoner kronor, något som kommer att påverka truppbygget.

Och i dag kom beskedet att 34-årige klubbikonen Linus Hallenius inte kommer att erbjudas ett nytt kontrakt.

– Jag har inte hunnit landa i det. Det kom lite som en chock, säger Hallenius till SVT Sport – som har varit i kontakt med flera spelare i Gif Sundsvall.

Lagkamraternas reaktion på beskedet: stor förvåning.

– Det är oerhört konstigt och jag är chockad över att man inte vill förlänga med en sådan fin människa och fotbollsspelare som gör allt varje dag för att göra sig själv, sina lagkamrater och klubben bättre, varje dag han dyker upp, säger en spelare.

Starka reaktioner i spelartruppen

En annan klubbkamrat:

– Det är extremt tråkigt, jag tycker att det är ett helt fel beslut. Jag blev väldigt chockad när jag fick höra det eftersom Linus är hjärtat i Gif Sundsvall enligt mig.

Flera spelare i klubben som SVT Sport varit i kontakt med tycker att det borde hanterats bättre.

– Jag lider med Linus. Efter allt han har gjort för den här klubben och den förebild han är för väldigt många både i klubben och i staden så förtjänar han ett värdigare avslut. Han är en fantastisk ledare och lagkamrat, säger han.

Hallenius: ”Otroligt fint att höra”

Anfallsstjärnan om lagkamraternas reaktion:

– Otroligt fint att höra, det betyder väldigt mycket för mig och gör beslutet ännu jobbigare och svårare att ta in, säger Hallenius och fortsätter:

– Det är på något vis ett bevis för mig själv. Det som har varit viktigast genom hela min karriär är att vara respekterad och omtyckt av mina lagkamrater.

SVT Sport har sökt sportchef Joel Cedergren utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.