Foto: Bildbyrån.

”Giganten” och ”räddaren” – så hyllas Zlatan i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic missade straff, men tog revansch och nickade in 2-2 på övertid för Milan mot Verona. Nu hyllas han igen.

”Ibra är Milans räddare”, skriver Corriere dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic, 39, hade först ingen vidare afton när Milan tog emot Verona i går. Bland annat missade han en straff vid underläge.

Den svenske stjärnan fick dock sista ordet när han på övertid satte pannan till bollen och kvitterade till 2-2, som blev slutresultatet.

Ibrahimovic och Milan toppar fortsatt skytteligan respektive Serie A, och i dag är de italienska tidningarna fulla av beundran igen.

”Incredibra”, skriver Gazzetta dello Sport på förstasidan – en korsning av italienskans ”incredibile” (otrolig) och smeknamnet ”Ibra”.

”Han behöver vila”

Tidningen skriver även: ”Alltid Ibra, på gott och ont”. Samtidigt vill inte Corriere dello Sport vara sämre på sin förstasida.

”Ibra är Milans räddare”, skriver tidningen och i en artikel citerar man tränare Stefano Pioli:

– Vad Zlatan sa till mig? Att han var ledsen över att vi inte vann, att han nu släpper straffarna till Franck Kessié och att han behöver vila.

Samtidigt är Zlatan på Tuttosports förstasida intill rubriken ”gigante Ibra” – giganten ”Ibra”.

Zlatan: ”Som ett barn”

Ibrahimovic var, som tränaren sa, trött efter det täta spelschemat och inte nöjd med att Milan bara tog en poäng.

– Jag är givetvis arg eftersom ett oavgjort resultat inte är tillräckligt. Vi hade så många lägen och jag missade straff. Så som tabellen ser ut nu vill vi vinna varje match, säger han till Sky Sport Italia och svarar även på frågan om han tänker på titlar och Ballon d'Or:

– Nej, jag behöver det inte för att känna mig stark. Efter skadan i Manchester, som kunde ha avslutat allt, känner jag mig som ett barn varje gång jag kliver ut på planen. Jag känner ren glädje över att kunna spela fotboll.

Zlatan har nu gjort mål i sju raka ligamatcher. 2016 gjorde han mål i åtta raka (sex för Paris Saint-Germain och två för Manchester United).

Mellan maj och september 2009 gjorde han mål i nio raka ligamatcher, även då för två klubbar – fyra mål för Inter och fem för Barcelona.

KLIPP: Efter straffmiss: Zlatan räddade Milan

LISTA: Tre snygga mål av Zlatan Ibrahimovic i Serie A

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.