Albin Ekdal under dagens träning. Foto: Bildbyrån

Glädjebesked: Ekdal med hela träningen

Uppdaterad
Publicerad

Igår hoppade landslagets mittfältare Albin Ekdal av träningen redan efter uppvärmningen på grund av en känning. Med en dag till den avslutande gruppspelsmatchen mot Polen var han med hela träningen.

”Idag tränar samtliga spelare”, skriver presschef Jakob Kakembo Andersson.

Sverige kommer till Sankt Petersburg och matchen mot Polen med en frisk och kry trupp. Mattias Svanberg är tillbaka i träning efter att ha drabbats av covid-19 och Albin Ekdal, som har startat de två tidigare matcherna, är med även han.

Svanberg kommer dock att sitta på läktaren mot Polen.

Fotbolls-EM

– Jag utgår från att jag har alla tillgängliga, förutom Mattias då, som inte är uttagningsbar. Han hade kunnat sitta på bänken och hoppa in en stund, men han får sitta på läktaren i morgon, sade förbundskapten Janne Andersson efter träningen till Fotbollskanalen.

Sverige är sedan igår klart för åttondelsfinal, men kan imorgon säkra gruppsegern om man slår Polen.

Laget reser till Sankt Petersburg idag och ikväll håller Janne Andersson och morgondagens lagkapten Sebastian Larsson presskonferens. Det innebär alltså att Larsson kommer att spela från start i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet