Jakob Johansson och förbundskapten Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Glädjebeskedet: Jakob Johansson tränar med boll igen

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson håller knäskadade Jakob Johansson som ett stort frågetecken inför VM. Men nu berättare mittfältaren att han tränar med boll igen – och att tanken på VM fortfarande finns.

– Det är alla spelares dröm att få spela ett fotbolls-VM, säger han till Radiosporten.

Det var i det första playoffmötet till VM mot Italien som Jakob Johansson slog in det matchavgörande 1-0-målet men i returmötet var olyckan framme. Efter bara 16 minuter landade han illa och fick bäras ut på bår med en allvarlig korsbandsskada. När SVT Sport pratade med förbundskapten Janne Andersson förra veckan var han högst osäker på om Johansson skulle hinna bli helt bra i sitt knä i tid till VM.

– Han är ett stort stort frågetecken, sa Andersson då.

Herrlandslaget i fotboll

Tillbaka på planen

Men nu, fem månader efter bragden på Friends arena, kommer glädjande besked kring den svenska mittfältaren som tränar med boll igen.

– Jag är ute på planen och tränar med boll. Ingen kollektiv träning. Men kört en hel del egen träning med enklare hopp, löpningar och bollövningar. Men det är svårt för mig att säga hur snabbt jag kan ta mig vidare härifrån, säger Jakob Johansson till Radiosporten.

Sedan februari har Jakobsson kört lättare träning – och hans VM-dröm lever än.

Truppen tas ut 15 maj

– Jag vet att det är en väldigt allvarlig skada och det tar tid och det kan ta ännu längre tid om det inte görs på rätt sätt. Samtidigt kan jag inte förneka att det är alla fotbollsspelares dröm att spela ett fotbolls-VM, säger Johansson.

Den 15 maj presenterar Janne Andersson den svenska VM-truppen som kommer att ställas mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko i gruppspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet