Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Glenn Strömberg om sommarens fotbollsfest: ”Ska bli otroligt roligt” Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Glenn Strömberg tillbaka i SVT Sport som expertkommentator under fotbolls-EM 2024

Publicerad

Snart är det dags för fotbolls-EM och lagom till dess kan SVT välkomna tillbaka ett välkänt ansikte igen – Glenn Strömberg är klar för att kommentera ännu ett mästerskap tillsammans med Chris Härenstam:

– Nu är det klart igen, ett nytt EM i sommar hos SVT, det ska bli otroligt roligt, säger Strömberg om kommande äventyr.

Strömberg är ett välkänt ansikte för tittarna och hos SVT har han gjort inte mindre än 14 stora mästerskap, sedan han började sin karriär som expertkommentator i samband med EM 1996. I sommar lånas han tillfälligt ut från Viaplay för att kommentera fotbolls-EM i Tyskland för SVT.

– Nu är det klart igen, ett nytt EM i sommar hos SVT ihop med gamla parhästen Chris Härenstam, det ska bli otroligt roligt! Vik av den där månaden i kalendern nu, 14 juni till 14 juli i SVT.

Fotbolls-EM

Strömbergs övergång till SVT sträcker sig över fotbolls-EM.

– Glenn Strömberg och fotbollsmästerskap är väl nästan ett lika säkert svenskt sommartecken som sill på midsommar. Vi är glada och skickar också ett tack till Glenns ordinarie arbetsgivare Viaplay som varit flexibla för att hitta en lösning så att Glenn kan göra EM i Tyskland med oss, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet