Henok Goitom firar med fansen. Foto: Bildbyrån.

Goitom: ”Speciellt med det första SM-guldet”

Uppdaterad
Publicerad

AIK-tränaren Rikard Norling var rörd kort efter slutsignalen och att SM-guldet var säkrat.

-Det känns bra..., är det enda han får fram till att börja med.

Norling utvecklar därefter varför AIK lyckas knipa SM-guldet till slut:

– Vi är starka… vi är starka i spelet och bra i huvudena... som grupp har vi klarat av mycket, säger han i C More.

– Det är skönt att vi klarar av det på egen hand också. Så jäkla starkt av oss så det finns inte. Att vi löser det på egen hand in i det sista, det är minnesvärt.

En kämpig resa på väg till guldet

Henok Goitom har varit matchvinnare i många matcher.

– Det är speciellt efter att ha tagit det första SM-guldet som senior. Det har varit så många motgångar och mycket som vi gått igenom, funderar Goitom i ett immigt omklädningsrum.

Utanför dansade fansen och sjöng. Det var AIK:are på plats i Kalmar som inte hade biljett utan fick följa matchen utanför arenan.

– Det är en lättnad och glädje. Det var jättejobbigt att få sitta vid sidan och titta på men killarna gjorde det underbart och vilket jäkla jobb hela AIK har gjort, säger Nisse Johansson som var tvungen att lägga av i vintras efter ett upptäckt hjärtfel.

– Jag är ju supporter nu och det känns fantastiskt och jag ska bara njuta även om det varit en jobbig säsong att uppleva, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.