Holmberg i centrum när Djurgården vann

Två straffar, rött kort, mål och brända chanser. Det hände massor i första halvleken mellan Göteborg och Djurgården. Och i händelsernas centrum fanns Kalle Holmberg.

Djurgården fick en perfekt start på den svåra bortamatchen mot IFK Göteborg. Redan efter nio minuter föll Kalle Holmberg i straffområdet och domare Kaspar Sjöberg blåste straff.

Den sköt Fredrik Ulvestad säkert in i målvaktens vänstra hörn.

Göteborg hade ett par, tre bra skottchanser men Victor Wernersson (två gånger) och Sargon Abraham hade inte tillräckligt med krut i dojorna.

Även Djurgården bjöd på en hel del chanser. Haris Radetinac serverade Aslak Witry som nickade hårt rakt på Ioannis Anestis. Radetinac hade dessutom en jättechans i slutsekunderna av den första halvleken då han sköt stenhårt över från ett öppet läge i straffområdet.

Fixade straff, rött och mål

Innan dess hade dock Kalle Holmberg varit i farten två gånger. Först föll han när han passerade Jesper Tolinsson som slarvade med bollen och blev utvisad för att ha försökt stoppa honom. Sedan var han påpassligt framme och vrickade in 2-0 på passning från Radetinac.

i 37:e minuten fick IFK Göteborg sin chans att göra mål på straff, men Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit gjorde en mycket fin räddning på Giorgi Kharaishvilis straff.

Den andra halvleken blev inte fullt så händelserik men tillräckligt för att hålla de bägge lagens supportrars hjärtan fast i halsgropen. Kalle Holmberg hade ett par bra avslut tidigt i halvleken. Djurgården såg sedan ut att kunna spela av matchen ganska enkelt.

Andra straffen gillt

Men Göteborg kom tillbaka och lyckades hålla spelet uppe trots tio man och efter 62 minuter fick laget straff nummer två. Den här gången kunde inte Bråtveit fånga bollen då Hosam Aiesh klippte in den stenhårt till vänster.

IFK Göteborg jagade förgäves en kvittering den sista halvtimmen. Närmast var Hosam Aiesh som var nära att kunna möta ett inspel från Victor Wernersson från vänster.