20-åringen räddade ”Peking” till seger i kamratmötet

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg radade upp målchanser mot IFK Norrköping – men Isak Pettersson, 20, bjöd på flera jätteräddningar.

I stället gjorde ”Peking” mål på sina enda två skott på mål och snodde samtliga tre poäng i kamratmötet. 

– Nu är det bara ren glädje, säger matchhjälten Pettersson till C More.

Hemmalaget inledde piggt och assistkungen Emil Salomonsson prövade lyckan själv tio minuter in i matchen. Högerbacken letade sig in centralt i banan och avslossade det kanske hårdaste skottet hittills denna säsong med vänstern från 25 meter. Bollbanan var dock ganska rakt på Isak Pettersson men Norrköpingsmålvakten kunde bara styra skottet över egen ribba.

Hemmalaget kom till fler målchanser men i inledningen av andra halvek tog i stället ett effektivt Norrköping ledningen i matchen. Linus Wahlqvist hittade Kalle Holmberg med ett inlägg och anfallaren styrde in 1-0-målet med låret.

”Sjukt tungt”

Göteborg forcerade för kvittering andra halvlek igenom men Pettersson stod i vägen gång på gång. Först reflexräddade han ett skott från Sebastian Ohlsson från nära håll och på tilläggstiden säkrade Pettersson segern för gästerna. Andre Calisir skickade in ett inlägg och Gustav Engvall fick till en utmärkt nick ner mot bortre stolpen – men målvakten stod för en fantomräddning när han hann ner till stolpen för att rädda.

– Man hinner inte tänka utan det är bara att reagera och ta sig ner så snabbt som möjligt. Där hade jag marginalerna på min sida, säger Pettersson till C More.

I stället kunde gästerna fastställa slutresultatet kort därefter när Alexander Jakobsen gjorde bort Sebastian Eriksson på högerkanten innan han serverade Simon Skrabb för 2-0.

– Det är sjukt tungt, vi kontrollerar matchen till de gör sitt första mål. De hade inte skapat någonting, säger Sebastian Ohlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.