Adelina Engman jublar tillsammans med Paulina Hammarström efter målet mot Piteå. Foto: Bildbyrån

Blytung trepoängare för Göteborg i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg fick en smakstart på höstsäsongen. Adelina Engmans första mål för säsongen räckte till tre poäng borta mot Piteå.

– Jag tycker vi är så värda vinsten idag, det är otroligt skönt, säger lagkaptenen Elin Rubensson till SVT Sport.

– Vi har haft en tuff vår och ligger på jumpoplats. Men vi har fått en liten nystart nu med lite nya spelare och har sagt att vi ska vända detta. Det finns bara en väg och det är uppåt, säger Elin Rubensson till SVT Sport.

Åländskan Engman löpte sig fri i en omställning, framspelad av lagkaptenen Elin Rubensson,  och var iskall mot landslagsmålvakten Hilda Carlén när hon placerade in matchen enda mål med en dryg kvart kvar av matchen.

Nyförvärven imponerade

Annars var det Carléns kollega i det motsatta målet som fick jobba mest. Danska Line Geltzer Johansen, som precis som Carlén värmde bänken hela EM gjorde sin första match för göteborgarna och sattes på prov flera gånger.

June Pedersen testade på frispark från nästan halva plan två gånger om i första halvlek. Men Johansen tippade över ribban båda gångerna. Farligare blev det när samma Pedersen med en inåtskruvad hörna fick danskan att slå bollen i ribban.

Men Göteborg med ytterligare ett nyförvärv i försvarslinjen, amerikanska Taylor Leach höll nollan och tar med sig tre livsviktiga poäng i bottenstriden.  Göteborg lämnade i och med segern sistaplatsen i tabellen, med en match mer spelad än bottenkonkurrenterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.