Rosengård tappade SM-guldet – var millimeter ifrån

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård hade två ramträffar, frilägen och ett konstant tryck mot Göteborg i den andra halvleken. Men Rebecka Blomqvist sprintade sig fri och sköt 3-2 i slutet. SM-guldet till Piteå och Champions League-plats till Göteborg. Göteborg vann till slut med 4-2.

Det var en match som hade allt och visade vad sport kan vara. När allt var slut var det Göteborg som fick jubla och Rosengård som deppade.

Rosengård pressade på mot slutet – då ryckte sig Rebecka Blomqvist fri och sköt 3-2 i slutet- målet sköt Göteborg till Champions League och Rosengård bort från SM-guld. Guldet gick i stället till Piteå.

– Jag tänkte egentligen ingenting när jag kom fram, men det blev en tåpaj och det blev bra, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport. 

– Så himla roligt alltså, vi var illa ute men visar att vi är starka, det är så skönt. Vi är ett bra lag, fortsätter hon.

”Hade chansen till SM-guld”

Rosengård hade vänt 0-2 till 2-2 i den andra halvleken och därefter hade bud på flera mål – seger för Rosengård hade lett till SM-guld. Anja Mittag hade ett friläge, Glodis Viggosdottir tryckte en boll i ribban, Lisa-Marie Utland likaså.

– Det är supertufft. Vi har chansen till SM-guld och har fyra-fem hundraprocentiga målchanser, det är jättefrustrerande. Ändå känner jag stolthet för spelarna. De lämnade allt på planen – jag kan inte begära mer, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall i SVT:s sändning.

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

4 - 2

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Ullevi, Göteborg
Publik: 4423
Domare: Pernilla Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.