Annahita Zamanian lämnar Göteborg för PSG Foto: TT

Talangen lämnar Göteborg – för PSG

Uppdaterad
Publicerad

Annahita Zamanian lämnar Damallsvenskan och Göteborg för PSG och den franska ligan. Hon blir den tredje Göteborgsspelaren i sommar att lämna för en klubb utomlands.

– Vi stoppar aldrig en spelare som vill vidare i sin karriär, säger sportchefen Lasse Svensson till Göteborgs hemsida.

Göteborg fortsätter sälja spelare utomlands. Efter Adelina Engman till Chelsea och Christen Press till Utah Royals är det Annahita Zamanians tur. Yttern, som har gjort två mål för Göteborg den här säsongen, är klar för den franska storklubben Paris Saint-Germain.

Göteborg beskriver henne som en bolltalang utöver det vanliga, med tekniken som sitt signum.

– Vi stoppar aldrig en spelare som vill vidare i sin karriär, säger sportchefen Lasse Svensson till Göteborgs hemsida. Efter att ha nått en överenskommelse med Paris som vi är nöja med, ger vi naturligtvis Hito chansen att uppfylla sina fotbollsdrömmar.

Valde Frankrike före Sverige

Annahita Zamanian är uppvuxen i Sverige men har valt att spela för den franska landslagströjan, och det är för hennes insatser i Frankrike som talangen nu belönas med en övergång.

Apropå de stora klubbar som klubben sålt till säger Svensson så här:

– Att tappa spelare är såklart aldrig roligt men att storklubbar som PSG och Chelsea väljer att värva spelare från Göteborg FC är ett gott betyg åt klubbens arbete. Vi fostrar och utvecklar spelare, ger dem chansen, gör dem bättre, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.