Pauline Hammarlund Foto: Bildbyrån

Göteborg tog storseger i Svenska cupen

Göteborgs FC hade en bra dag på jobbet i Svenska cupens andra omgång. I mötet med Mölndalslaget Jitex, hemmahörande i elitettan, stod Göteborg för en storseger och vann med 13–0.

Redan efter fem minuter hade Pauline Hammarlund gett sitt lag ledningen med två mål. Därefter kunde Amanda Johansson Haar och Vilde Bøe Risa göra 3–0 respektive 4–0 i den första halvleken. Och resten av matchen blev inte bättre för Jitex – snarare tvärtom. Den andra halvleken var tre minuter gammal när Emma Koivisto gjorde 5–0 och därefter fortsatte målen att trilla in. Slutresultatet skrevs 13–0 sedan Göteborg gjort nio mål i den andra halvleken.

Segern innebär att Göteborg toppar sin grupp på sex poäng efter två matcher, med en match mer spelad än Linköping.