Marcus Berg hjälte för IFK Göteborg – sänkte Djurgården. Foto: Bildbyrån

Göteborg vände mot Djurgården – Berg sen hjälte för krislaget

Efter många om och men blev det till slut en välbehövlig seger för Göteborg mot Djurgården.

Laget vände till seger 2-1 på knappt tio minuter i andra halvlek där Marcus Berg avgjorde matchen med knappt fem minuter kvar.

– Fantastiskt. Det är en riktig krigarinsats, säger matchhjälten till Discovery+.

Sebastian Ohlsson kom i slutet av juli tillbaka från en två månader lång skadefrånvaro. Matchen mot Djurgården var hans fjärde sedan han kom tillbaka. Då var olyckan framme igen. I en närkamp där han föll till marken tillsammans med två andra spelare såg han ut att göra sig illa, och Göteborg tvingades ett par minuter senare byta ut Ohlsson som lämnade planen i tårar.

Göteborg inledde matchen i ett rasande tempo där de skapade flera riktigt heta lägen i jakten på 1-0. Men stolpen och Jacob Zetterström i Djurgårdsmålet stod ivägen.

Istället skulle Djurgården från ingenstans sätta matchens första mål. På ett inlägg nådde Noel Milleskog högst med pannan, och nickade en boll som via Pontus Dahlbergs vänstra vante och den högra stolpen till slut letade sig in i mål. Första allsvenska målet för Milleskog i hans andra match.

Göteborg fortsatte att skapa ett enormt tryck mot Djurgården under första halvlek, men det ville sig inte för Göteborgslaget.

Imponerande vändning

Men i andra halvlek, där de inte skapat lika mycket som i första, kom till slut målet för hemmalaget. Även den gången var det en premiärskytt. Arbnor Mucolli som i sin sjätte match från nära håll gick på kraft och sköt in bollen högt i 77:e.

Den som däremot blir ihågkommen som matchhjälte är en betydligt mer van målskytt. Marcus Berg kom i ett friläge med knappt fem minuter kvar av matchen där han genom att skjuta mellan benen på Zetterström satte 2-1, som blev matchens sista mål.

– Det är bara otroligt skönt att få ge tillbaka något. Det är en lättnad, säger Berg om att få ge fansen något att jubla över till Discovery+.

– Det är elva matcher kvar så det är bara att fortsätta bygga på det vi har. Vi har inget val, det är bar att köra ”all in”, säger Berg.

Trepoängaren gör att Göteborg nu endast har en poäng upp till kvalplats, men med en match mer spelad.

Se höjdpunkter från samtliga allsvenska matcher i Play.