Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Granqvist hyllar lagsammanhållningen efter den säkrade EM-biljetten. Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist: ”Vi kan bestiga berg”

Uppdaterad
Publicerad

Det var enorma glädjekänslor som släpptes loss på nationalstadion i Bukarest, byggt inför just nästa års EM-slutspel. Andreas Granqvist gladdes extra åt att bära kaptensbindeln. Han har stora förhoppningar inför sommaren.
– Jag hoppas att EM kommer att bli ännu bättre. Att vi tar oss förbi kvartsfinalen och hela vägen, säger ”Granen”.

Det blev ett perfekt avslut på säsongen för Granqvist som haft det jobbigt i klubblaget Helsingborgs IF.

– Jag är otroligt glad, lättad och stolt. Det har varit en jobbig säsong för egen del med mycket skador som har stört mig, men målsättningen var att stanna kvar med HIF i allsvenskan och gå till EM nästa sommar och det lyckas jag, och vi, med, säger Granqvist till SVT Sport.

Efter generationsskiftet och Zlatan Ibrahimovics uttåg efter det misslyckade EM-slutspelet i Frankrike sommaren 2016 har landslaget byggt nytt.  

”Vi kan göra saker som ingen förväntar sig”

– Det här gänget är helt fantastiskt, vi slutar inte att förvåna. Vi kan bestiga berg, vi kan göra saker som ingen förväntar sig. Jag är otroligt glad, stolt och tacksam för att få vara med i det här gänget. Jag ser verkligen fram emot nästa sommarens EM.

Glädjen och sammanhållningen inom gruppen är påtaglig.

– Vi har kul tillsammans. Det är de ledorden Janne och ledarstaben har haft, att vi ska göra det här tillsammans och alla är lika viktiga. Jag vet själv, som har varit med under en längre tid och suttit på läktaren och varit avbytare under många år, man kan vara ganska arg och frustrerad. Men det gäller att visa grabbarna som spelar stöttning, och det gör vi verkligen i det här landslaget. Alla är delaktiga, alla är med och vet sina roller, säger Granqvist.

Ni var i VM-kvartsfinal, hur rankar du det här?

– VM var såklart ännu större så här långt, men jag hoppas att EM kommer att bli ännu bättre. Att vi tar oss förbi kvartsfinalen och hela vägen. Vi får avvakta och se men just nu är VM lite större än detta, men jag är väldigt glad och stolt att få vara med om ett mästerskap till.

HÖJDPUNKTER: Här säkrar Sverige EM-platsen mot Rumänien

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här grejar Sverige EM-biljetten mot Rumänien Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer