Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist: ”Vill inte att Irland går vidare”

Uppdaterad
Publicerad
Sverige hamnar i en tuff EM-grupp med Spanien och Polen – men det hade kunnat vara betydligt värre.
– Jag tycker att det känns intressant. Det är en tuff grupp med Spanien och Polen som favoriter, men det hade kunnat vara värre. Det känns bra och vi har goda möjligheter att slåss om de två första platserna, säger landslagskaptenen Andreas Granqvist till SVT Sport.

Det Granqvist syftar på är att Sverige riskerade att hamna i grupp F som hade varit en mardrömslottning. Där låg Tyskland och Frankrike där det sista laget hade varit vinnarna av kvallagen Island, Bulgarien, Ungern, Rumänien.

– Jag blev ganska glad då jag insåg att vi slapp Tyskland och Frankrikes grupp (skratt). Det kändes bra att vi inte hamnade i deras grupp.

De två bästa i varje grupp, samt de fyra bästa treorna går vidare till åttondelsfinal. Andreas Granqvist ser Spanien som favoriter att vinna gruppen.

– Det tycker jag, och sedan kommer resterande lag att kriga om de återstående platserna. I EM-kvalet visade vi, speciellt i hemmamatchen, att vi kan mäta oss med Spanien. Nu har de hemmaplan men vi ska göra allt för att ta en av platserna som går vidare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

”Vill inte att Irland går vidare”

Utöver Spanien och Polen kommer vinnaren av Nordirland, Bosnien Hercegovina, Slovakien och Irland att göra Sverige sällskap i grupp E.

Om Irland tar den sista platsen kommer de tillsammans med Spanien att få hemmaplansfördel då EM avgörs i 12 länder.

– Jag vill inte att Irland går vidare så att de också får hemmabana. Sedan kan jag lagen för dåligt, men Nordirland och Slovakien känns helt okej att få i gruppen. Sedan kommer det bli tufft vilket lag det än blir, säger Andreas Granqvist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Janne Andersson: ”Rimlig chans att gå vidare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer