Andreas Granqvist i händelsernas centrum i natt. Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist ber om ursäkt efter krogbråk

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist hamnade i ett krogbråk under natten mot söndagen efter att ha nekats inträde. Det var Kvällsposten först med att rapportera om. Den förre landslagsstjärnan har nu bett om ursäkt efter händelsen.

– Jag försatte mig själv i en situation som jag inte borde hamnat i, säger han enligt Helsingborgs hemsida.

Under söndagen rapporterade Kvällsposten att en tidigare landslagsstjärna varit inblandad i ett krogbråk i södra Sverige. Personen, med sällskap, ska ha nekats inträde till en restaurang. Det ledde till att en ordväxling bröt ut.

– Rör mig en fucking jävla gång till, hörs spelaren säga i ett videoklipp under händelsen, enligt Kvällsposten.

I videoklippet syns hur kraftiga knuffar utdelas och att fotbollsprofilen hamnar på marken, uppger tidningen.

Ett vittne berättar för Kvällsposten:

– Jag såg att han inte fick komma in, att han stod och bröstade upp sig mot portvakten. Jag tänkte först att de skojade men sen såg man att han var precis vansinnig och rätt full.

Vittnet menar också att spelaren ilsknade till när han nekades inträde. Då började de inblandade knuffa varandra och en vakt kom emellan för att ta undan den tidigare spelaren, som också uppgavs vara aktiv i en klubb.

”Gick för långt”

Helsingborg har nu bekräftat att Andreas Granqvist, som numera är klubbens sportchef, var inblandad i krogbråket. 36-åringen har kommenterat händelsen.

– Jag vill börja med att be om ursäkt till alla. Jag försatte mig själv i en situation som jag inte borde hamnat i där en högljudd verbal diskussion uppstod med en person jag känner. Tyvärr gick det för långt då en person i mitt sällskap hamnade i en dust med en ordningsvakt. Detta ska givetvis inte få ske, säger Granqvist enligt klubbens officiella hemsida.

Helsingborgs klubbdirektör har också uttalat sig.

– Det är beklagligt att detta inträffat och det rimmar såklart inte med klubbens värderingar. Andreas har under morgonen varit i kontakt med klubben, informerat om vad som inträffat och bett om ursäkt. Oavsett bakgrund ska en situation likt denna inte uppstå och i diskussion med Andreas har vi en samsyn på detta. Vi vill å klubbens vägnar be om ursäkt till alla supportrar, samarbetspartners och försäkra alla om att vi tillsammans arbetar för ett bättre samhälle på alla plan, säger Joel Sandborg.

För drygt en vecka sedan meddelade den tidigare landslagsbacken att han väljer att avsluta spelarkarriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.