Granqvists turmål – första sedan hemkomsten

Andreas Granqvist har gjort sitt första mål för Helsingborg sedan hemkomsten – och det var med enorm tur han lyckades knäa in bollen liggandes på rygg.

– Det är nog första jag gjort mål liggande när jag inte vet att bollen kommer, säger han till C More under pausen.

Landslagskaptenens 1–0 mot Gais kom i första halvlek efter att målvakten Damir Mehic misslyckats helt med att boxa undan en frispark. Bollen studsade på en liggande ”Granens” vänstra knä, fick perfekt riktning och tillräckligt fart för att gå rakt in i det öppna målet.

– Det känns som att det är ett livtag på mig innan, men mål är mål så det var skönt att få in den, säger Granqvist till C More.

Göteborgsgänget Gais kvitterade i andra halvlek och det hela slutade med ett kryss.

Delad pott innebär att Helsingborg är tabelltvåa på samma poäng (55) som Falkenberg men med sämre målskillnad. Gais är tia.