Andreas Granqvist fick kliva av matchen mot AIK. Foto: Bildbyrån

Granqvist ut skadad: ”Landslaget i fara”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs mittback Andreas Granqvist fick kliva av i förlusten mot AIK. Och med mindre än en månad kvar till EM-kvalmötet med Malta är landslagskaptenens medverkan i fara.

– Det kändes inte bra i den andra halvleken. Nu får vi ta oss en riktig funderare för det går inte att spela om det inte känns hundra procent. Landslaget är så klart i fara, säger han till C More.

Andreas Granqvist var efter en tid borta från planen, på grund av en ljumskskada, tillbaka till mötet mot AIK. Han kunde spela i 65 minuter, sedan tvingades han gå av planen med en magskada.

En skada som ska ha att göra med den tidigare ljumskskadan.

– Ljumsken känns, men jag fick en vridning i magen i en duell med Tarik (Elyounoussi) i den första halvleken, säger en besviken Granqvist till C More.

Han fortsätter:

– Vi får väl analysera och se hur det känns i morgon men det kändes inte bra i den andra halvleken. Nu får vi ta oss en riktig funderare för det går inte att spela om det inte känns 100 procent.

Han känner också oro för det stundande EM-kvalet den 7/6 och 10/6 mot först Malta och sedan Spanien.

– Det kan ta lång tid. Landslaget är så klart i fara och de här resterande matcherna.

Allsvenskan

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

1 - 3

AIK logo

AIK

Olympia, Helsingborg
Publik: 8538
Domare: Stefan Johannesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.