Foto: Bildbyrån

Greenwood hjälte när United vann utan Nilsson Lindelöf

Uppdaterad
Publicerad

Mason Greenwood är stekhet.

Supertalangen nätade för tredje matchen i rad när han fixade en historisk 1–0-segern mot Wolverhampton.

Tottenham intar toppositionen i Premier League efter tredje raka segern.

Superstjärnan Cristiano Ronaldo är inte en spelklar än, men det gjorde inte så mycket. Mason Greenwoods sena segermål innebar 28:e bortamatchen i rad utan förlust för Manchester United, vilket är nytt Premier League-rekord.

– Det är svårt att göra och bra, men nu är det dags att slåss om titlarna. Det var en viktig seger för oss, säger målvakten David de Gea i Viaplays sändning.

Svenske landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf förpassades till bänken under matchen när prestigeförvärvet Raphaël Varane gjorde sin Premier League-debut.

Ronaldo vem?

Fransmannen sattes på prov ett flertal gånger mot ett Wolverhampton som jagade sitt första mål för säsongen. Men trots ett par jättechanser lyckades United till sist hålla tätt. Mycket tack vare en storspelande David de Gea.

– Det var en svår match som ni såg. David var otrolig, säger Paul Pogba efter matchen.

Efter segern klättrar United upp på tredje plats i tabellen med sju poäng efter tre omgångar.

Efter landslagsuppehållet väntar Newcastle hemma på Old Trafford – och frågan är om Ronaldo finns med från start.

– Vem?, säger David de Gea och skrattar innan han utvecklar sitt svar.

– Det är en dröm för alla United-fans att ha honom tillbaka. Det kommer bli otroligt. Jag hoppas att han kan ge oss något som gör laget ännu bättre.

Tottenham upp i topp

Tottenham tog tredje raka segern och intar toppositionen i Premier League efter 1–0 hemma mot Watford.

Sydkoreanen Son Heung-Min slog till på frispark tre minuter före pausvilan.

Landslagsanfallaren Harry Kane, som har varit inblandad i transferförhandlingar med Manchester City, men till sist beslutat sig för att stanna i Tottenham, gjorde sin första match från start för säsongen.

Tottenham har tre raka 1–0-segrar under nye managern Nuno Espirito Santo och går in i landslagsuppehållet som enda lag med full pott.

KLIPP: Elangas succé i United (29 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.