Paok-ägaren Ivan Savvidis stormar planen, till synes beväpnad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Grekiska regeringen avbryter fotbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Skandalscenerna från i går har fått grekiska regeringen att reagera. Ligan avbryts på obestämd tid.

– Den återupptas inte förrän regelverket blir tydligare, säger biträdande kultur- och idrottsminister Georgios Vassiliaidis.

Gårdagens match mellan Paok och AEK Aten spårade ur och nu har den grekiska regeringen fattat ett beslut. Fotbollsligan avbryts på obestämd tid.

– Den återupptas inte förrän regelverket blir tydligare, accepteras av alla och vi kan gå vidare med villkor och regler, säger biträdande kultur- och idrottsminister Georgios Vassiliadis enligt AP.

I den 90:e minuten gjorde Paok matchens enda mål och domare Vassilis Dimitriadis godkände det. Spelarna firade, men satte snart jublet i halsen.

Ägaren klev in

AEK-spelarna protesterade vilt, domaren konsulterade med sina assisterande och målet dömdes bort. Det fick Paok-ägaren Ivan Savvidis att se rött.

Han klev in på planen med sina livvakter och med siktet inställt på domaren. På bilderna ser han ut att vara beväpnad och uppmana sina spelare att inte fullfölja matchen.

Supportrar tog sig också in på planen, matchen avbröts och uppgifterna gick isär huruvida Paok fick segern med 1-0 eller om det slutade 0-0.

AFP skriver att Savvidis nu är efterlyst av grekisk polis och SDNA menar att grekiska lag kan diskvalificeras från spel i Champions League och Europa League.

AEK Aten-mittfältaren Jakob Johansson berättar för SVT Sport att gårdagens scener var helt overkliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.