Manchester City körde över Newcastle. Foto: Bildbyrån

Guardiolas utspel: ”Alla hejar på Liverpool”

Manchester City är tillbaka i toppen av Premier League.

Efter 5–0 mot Newcastle har man nu kopplat ett litet grepp om titeln.

– Alla i det här landet hejar på Liverpool, säger City-tränaren Pep Guardiola.

Manchester City har placerat sig bekvämt i förarsätet i kampen om Premier League-titeln. Efter seger hemma mot Newcastle har man tre poängs försprång på Liverpool med lika många matcher kvar av säsongen.

Joao Cancelo och Raheem Sterling såg till att hemmalaget fick in ledningsmålet efter 18 minuters speltid efter ett bra nick-samarbete.

Drygt fem minuter senare trodde Chris Wood att han hade utjämnat för gästerna men hans mål dömdes bort för offside.

I stället var det City som fick nästa mål. Efter en tilltrasslad situation med målvakten kunde Aymeric Laporte skicka in 2–0.

Efter det kunde Emil Krafth och hans lagkamrater inte ta sig tillbaka in i matchen. Rodri, Phil Foden och Raheem Sterling fullbordade utklassningen till 5–0.

”Jag bryr mig inte”

Tre matcher återstår av Citys säsong medan guldkonkurrenten Liverpool har såväl tre matcher i Premier League, finalen av FA-cupen och Champions League-finalen kvar att spela.

Men trots att hans lag sitter i förarsätet, tycker Pep Guardiola att Manchester City är underdogs.

– Alla i det här landet hejar på Liverpool, media och alla, säger han enligt The Athletic.

Guardiola fortsätter sedan med att säga att Liverpool och Manchester United är Englands två viktigaste lag sett till deras historia.

– Men vi har de senaste elva, tolv åren alltid varit med. Jag vet att vi ibland är obekväma, men jag bryr mig inte. Om folk hellre vill att Liverpool vinner, är det inget problem.