Foto: SVT Grafik

Frida Östberg inför EM-kvalet: ”Extra nyfiken på Fridolina Rolfö”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Sverige EM-kvalmatch mot Slovakien på bortaplan och SVT direktsänder. Blågult är redan klart för EM, men SVT:s expert förväntar sig en gedigen avslutning. – Noggrannhet är ett nyckelord, säger Frida Östberg.

Senast lagen mötets blev det målfest på Gamla Ullevi, när Sverige besegrade Slovakien med hela 7-0 i oktober 2019.

– Sverige är ett bättre lag men även individuellt skickligare och jag vill att de tar med sig de fina prestationerna från de senaste matcherna. Noggrannhet är ett nyckelord när det kommer till det defensiva arbetet med att täppa till ytor, säger Östberg.

EM-kval fotboll

Viktigt med kreativ Asllani

I storsegern förra hösten var Real Madrid-stjärnan Kosovare Asllani segerregissör och låg bakom det mesta.

– Centralt blir det viktigt att hitta in till Asllani och hennes kreativitet samt utnyttja farten på kanterna i omställningarna. Detta kommer att skapa målchanser alternativt fasta situationer där vi vet att Sverige är effektiva, säger Frida östberg.

Vad kan förbättras om vi ser till förra mötet ?

– Sverige får inte bjuda in Slovakien, som senast. När lagen möttes på Gamla Ullevi blev det visserligen en målfest. Dock tyckte jag att när Sverige slarvade med det egna passningsspelet, så bjöd de in Slovakien i matchen. Först efter sitt ledningsmål kunde Sverige kontrollera matchen som förväntat.

Är det någon spelare du kommer ha ett extra öga på ?

–Jag är extra nyfiken på att se Fridolina Rolfö i landslagströjan igen, efter en tuff höst på grund av skadan hon drog på sig i Champions league-finalen, avslutar Frida Östberg.

Du ser matchen i SVT2 / Play 18.00-20.00. Kommentatorer: Chris Härenstam och Markus Johannesson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet