John Guidetti. Foto: Bildbyrån.

Guidetti i centrum när Alaves tappade

John Guidetti låg bakom båda mål framåt – men i slutminuterna kvitterade Leganes till 2-2 och en ilsken Guidetti leddes ut från planen av ledare i sitt Alaves.

Alaves tog i dag emot Leganes hemma på Mendizorroza och i startelvan fanns John Guidetti, som anslutit från Celta Vigo.

Första halvlek var mållös, men andra hann knappt börja innan Guidetti ryckte på högerkanten och serverade Munir El Haddadi till 1-0.

2-0 räckte inte

Drygt fem minuter senare fick den svenske anfallaren fritt fram att utöka ledningen. Hans skott med vänstern räddades och Alfonso Pedraza satte returen.

Matchen var dock långt ifrån över. Med kvarten kvart fick gästande Leganes straff efter en hands på Guidetti.

Svensken begrep ingenting och försökte förklara för domare Daniel Trujillo att bollen träffat bröstkorgen, men Trujillo slog dövörat till.

Rasande på domaren

Leganes reducerade, Guidetti byttes ut, Alaves fick Rodrigo Ely utvisad – och i den 90:e minuten skickade Joseba Zaluda in 2-2 på halvvolley.

När slutsignalen ljöd fångade kamerorna en ilsken Guidetti, som fick ledas ut ur planen av ledare i Alaves. Anfallaren sparkade spelartunneln och publiken busvisslade – en gemensam irritation riktad mot domare Trujillo.

Alaves ligger på sextonde plats i La Liga med 20 omgångar spelade, tre poäng från nedflyttningsplats. Klubben meddelar via sitt Twitterkonto att fansen röstat fram Guidetti till matchens lirare.