John Guidetti Foto: Bildbyrån

Guidetti testas för coronaviruset – lagkamrat sjuk

Uppdaterad
Publicerad

John Guidettis lagkamrat i Hannover, 23-årige Timo Hübers, har testats positivt för coronaviruset. Den tyska klubben har nu vidtagit strikta åtgärder och uppger att hela laget testas.

Den tyska klubben Hannover, som spelar i Bundesligas andradivision, skriver på sin hemsida att Timo Hübers testats positivt för covid-19, coronaviruset. Det antas att han blivit smittad vid ett evenemang på lördagskvällen.

Hübers ska inte ha haft kontakt med sina lagkamrater sedan han insjuknat. Trots det tar klubben till försiktighetsåtgärder och testar hela teamet.

– Timo uppträdde helt exemplifierande. Han har inte visat några symtom hittills. När han fick reda på att en person som varit med honom vid evenemanget hade testat positivt rapporterade han direkt till läkaren och gick tillfälligt i karantän hemma, säger klubbens direktör Gerhard Zuber.

Så dödligt är coronaviruset jämfört med andra sjukdomar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.