Haaland hade en händelserik kväll mot Sevilla. Foto: Bildbyrån

Haaland i centrum när Dortmund gick vidare till kvartsfinal

Erling Braut Haaland var inblandad i det mesta för Dortmund i åttondelen mot Sevilla.

Två mål och ett gult kort för att ha hånat målvakten blev det till slut för norrmannen när Dortmund spelade 2-2, och gick vidare med 5-4 totalt.

Erling Braut Haaland var i händelsernas centrum när Dortmund tog sig vidare från åttondelsfinalen i Champions League.

Norske supertalangen gjorde 1-0 i den första halvleken, men det var främst för det han gjorde i den andra halvleken som skapade rubriker.

Haaland gjorde först 2-0, ett mål som dock blev bortdömt. Men fick sedan chans från straffpunkten efter en VAR-granskning på en annan situation som visade att han blivit dragen i tröjan.

Den missade norrmannen dock, och så även returen. Spelet vände innan spelet blåstes av, då det visade sig att Sevillas målvakt Yassine Bono gått för tidigt vid straffen.

Så, Haaland fick chansen igen. Den gången satt 2-0, hans 20:e mål på 14 CL-matcher. Flest mål någonsin i CL för en spelare som inte fyllt 21 – han passerade tidigare ”ettan” Kylian Mbappé. Det firade han med att håna målvakten, och dra på sig ett gult kort.

Målet skulle visa sig bli viktigt. För Sevilla kom tillbaka och satte 2-2 på tilläggstid, och Dortmund gick vidare med minsta möjliga marginal, 5-4 totalt över två matcher.