Spanien vann med 3-0 i EM-kvalet mot Norge. Foto: TT

Haaland saknades – då föll Norge tungt

Uppdaterad
Publicerad

Deras största stjärna saknades.

Då åkte Norge på en blytung förlust i EM-kvalpremiären.

Spanien vann med 3-0.

Det var mycket nytt när Spanien startade om efter VM-besvikelsen. Luis Enrique fick kicken efter mästerskapet och ersattes av Luis de la Fuente. Den nye förbundskaptenen utsåg ingen mindre än Álvaro Morata som ny lagkapten.

Under lördagskvällen var det dags för EM-kvalpremiär när de tog emot Norge – utan Erling Braut Haaland som tvingades kasta in handduken till följd av smärtor i ljumskarna.

EM-kval fotboll

Spanien startade piggt och det dröjde inte länge innan ledningsmålet kom. Vänsterbacken Alejandro Balde kom med ett hårt inspel längs marken som Dani Olmo styrde in till 1-0.

Norge bättre i andra halvlek

Sedan tappade hemmalaget i princip allt – och Norge tog över matchen helt. Lagkapten Martin Ödegaard spelade fram till den ena målchansen efter den andra – men förgäves.

Närmast kom man ett kvitteringsmål i den 43:e matchminuten men Chelseas utskällde målvakt Kepa Arrizabalaga fick undan bollen på mållinjen.

I den andra halvleken var Norge det bättre laget – men 1-1 kom aldrig. I stället kontrade Spanien in 2-0 och 3-0 genom inbytte Joselu.

Norge möter härnäst Georgien i EM-kvalets andra match. Spanien ställs mot Skottland.

MER FRÅN EM-KVALET: Zlatan Ibrahimovics ord efter förlusten: ”Vi är också besvikna”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

EM-kval

Spanien logo

Spanien

3 - 0

Norge logo

Norge

Estadio La Rosaleda, Málaga
Publik: 29214
Domare: Benoît Bastien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet