Häcken bröt den långa sviten mot AIK

AIK hade inte förlorat mot BK Häcken sedan 2011. På onsdagskvällen satte Häcken punkt för den dystra sviten. Och det rejält. Häcken vann med klara 4-0.

– Vi är inte tillräckligt bra. Det är mycket som inte stämmer, och taktiskt kan vi säkert titta på saker som måste bli bättre, säger AIK-tränaren Rikard Norling till Dplay efter matchen.

Häcken hade bara besegrat AIK i allsvenskan två gånger innan onsdagskvällens möte. 1993 och 2011. På onsdagskvällen var det dags igen.

Och Häcken spelade stundtals ut ett AIK, som hade otroligt svårt att skapa heta lägen framåt.

– Vi får ingen fart offensivt för vi spelar för mycket i sidled, konstaterade AIK-tränaren.

Goitom byttes in

Leo Bengtsson gjorde 1-0 redan efter knappt sex minuters spel, och före paus kom även 2-0 efter ett tveksamt försvarsagerande av AIK.

AIK försökte mobilisera om i paus, och bytte in stjärnan Henok Goitom i paus. Det hjälpte föga.

Häcken hade inga problem att försvara sin ledning, och kunde också avgöra matchen helt med dryga kvarten kvar, då Leonard Zuta satte 3-0 för hemmalaget. Innan slutsignalen kom också 4-0.

I AIK gjorde Nabil Bahoui comeback i matchtruppen, och byttes in sent i matchen.

Han ådrog sig ett av flera gula kort i AIK, som kändes lite signifikativt för frustrationen i Rikard Norlings gäng den här kvällen.

Imponerande målskillnad

Häcken har efter kvällens match den fina målstatistiken 15-1 på hemmaplan.

– Vi är ett bra lag. Ett av de bättre i serien tycker jag, säger 2-0-skytten i matchen, Häckens Ali Youssef till Dplay efter matchen.

För AIK måste laget försöka ladda om snabbt för att hitta ett spel som tar det tippade topplaget uppåt i tabellen igen.

– Det är en stor utmaning att vända självförtroendet, säger Rikard Norling.