Foto: Bildbyrån

Häcken anmäler Mjällbys sportchef Hasse Larsson efter bråket i Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk uppstod i paus mitt under finalen i Svenska cupen efter att Mjällbys sportchef Hasse Larsson gått rakt in i Häckens Samuel Gustafson. Nu väljer Häcken att anmäla Larsson till Svenska Fotbollförbundet.

– För oss handlar det om en markering mot ett agerande som vi inte anser passar i svensk fotboll, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till SVT Sport.

Efterspelet till den svenska cupfinalen har till stor del handlat om vad som hände i halvtid. Mjällbys sportchef Hasse Larsson gick rakt in i Häckenspelaren Samuel Gustafsson. Efter kontakten uppstod tjafs mellan parterna.

Nu väljer Häcken att anmäla Hasse Larsson till Svenska fotbollförbundet och disciplinnämnden.

– Det handlar om en sportchef som fysiskt ger sig på en spelare helt oprovocerat i en cupfinal i en mixad zon. Det känner vi att vi måste markera mot. Det gör vi med den här anmälan, säger Jodin till SVT.

Såg du situationen?

– Ja, jag stod precis bredvid.

Vad anser du hände?

Han (Hasse Larsson) tar ett steg mot Samuel. Delar ut en axel mot axel, en knuff. Den sker helt oprovocerat när Samuel väntar på en intervju med er, SVT. Därefter följer en verbal diskussion vilket blir ganska naturligt. Samuel reagerar starkt på att få en knuff från en sportchef i en mixad zon.

”Då ska Mjällby kontakta oss”

Har ni varit i kontakt med Hasse Larsson efter det här?

– Nej, jag anser att om någon klubb ska kontakta någon så är det Mjällby som ska kontakta oss, säger Jodin och fortsätter:

– Vi gör en anmälan för att markera att det inte är okej. Nu är det upp till förbund och disciplinnämnd att identifiera vilka åtgärder man ska använda sig av.

”Det ber jag verkligen om ursäkt för”

Från Mjällbys och Hasse Larssons håll har det varit tyst efter incidenten – fram tills nu. Under torsdagen publicerade klubben ett uttalande från Larsson på hemsidan.

– För det första så är jag medveten om att jag agerat felaktigt och det ber jag verkligen om ursäkt för. Jag valde i det läget med de känslor som fanns då att gå in i spelarens sida och söka kontakt när vi möttes i spelargången som en konsekvens att spelaren i fråga uttalat sig på ett negativt sätt mot klubben jag älskar. Något jag oavsett provokation borde hanterat bättre. Den fysiska kontakten var marginell men självklart oacceptabel.

'

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.