Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målen i Häckens förlust mot Bayer Leverkusen här. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Häcken eliminerat från Europaspel – föll mot Bayer Leverkusen

Uppdaterad
Publicerad

Utgångsläget var väldigt tungt.

Men efter 2–0-förlusten mot Bayer Leverkusen är det officiellt att Häcken inte kommer vidare från sin grupp i Europa League.

– Det blev inte alls som vi hade tänkt, säger Peter Abrahamsson till Viaplay.

Med två matcher kvar hade Häcken sex poäng upp till Molde på tredjeplatsen, en placering som innebär fortsatt spel i Europa Conference Leagues slutspel.

Men då krävdes det vinst i båda sista matcherna, att Molde inte skulle ta någon mer poäng och att Häcken skulle hämta igen över femton mål mot Molde.

Så blev det inte.

Leverkusen tog ledningen tidigt på Ullevi genom deras skyttekung Victor Boniface. Tyskarna hade vunnit samtliga matcher och var redan klart som gruppsegrare.

Leverkusen, som samtidigt går riktigt starkt i Bundesliga, fick sedan in 2-0 i andra halvlek och tog en ny kontrollerad trepoängare. Häckens hopp om fortsatt Europaspel är därmed över, efter ett riktigt tungt gruppspel med fem förluster på fem matcher.

Häckens målvakt Peter Abrahamsson grämer sig över hur gruppspelet har gått.

– Jag tänker framför allt på matcherna mot Molde, vi borde kunnat stå upp bättre. Det är bra lag vi har mött, men det sprang iväg i vissa matcher, säger han till Viaplay.

UEFA Europa League

BK Häcken logo

BK Häcken

0 - 2

Bayer 04 Leverkusen logo

Bayer 04 Leverkusen

Ullevi, Göteborg
Publik: 11234
Domare: Julian Weinberger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.